ANP27 jan '13 23:36

FC Barcelona loopt fluitend verder uit

EPA
EPA

BILBAO (ANP) - FC Barcelona loopt fluitend steeds verder uit in de Spaanse competitie. Met dank aan Lionel Messi, die viermaal scoorde, speelde 'Barça' voor eigen publiek wat met Osasuna: 5-1.

Doordat Atletico Madrid zondagavond zwaar onderuit ging bij Athletic de Bilbao is de voorsprong nu al 11 punten. De nummer 2 van de ranglijst, nog zonder de Colombiaanse smaakmaker Radamel Falcao, verloor in Baskenland met 3-0. Mikel San José, Markel Susaeta en Oscar de Marcos scoorden voor de thuisclub, allen na rust. Atletico weet nu ook eeuwige rivaal Real Madrid weer in de buurt: 47 om 43 punten.

Messi is hard op weg alle records te verbreken. De beste voetballer ter wereld is nu ook de eerste speler die in 11 wedstrijden op rij in de Primera División doel heeft getroffen, meestal meer dan eens. Eerder op de dag maakte Cristiano Ronaldo er tegen Getafe (4-0) drie voor Real Madrid. De Portugese vedette kwam daarmee dit seizoen op 21 doelpunten. Voor Messi staat de teller inmiddels op 33.

Messi opende tegen Osasuna na 11 minuten de score, maar de bezoekers kwamen vervolgens langszij door Raoul Loe. De 27e minuut was het breekpunt in de wedstrijd. Alejandro Arribas van Osasuna werd met rood uit het veld gestuurd en Messi benutte vervolgens de toegekende strafschop. Via Pedro en twee keer Messi na rust liep Barça uit naar een riante zege.

Gerelateerde artikelen