ANP10 mrt '13 11:09

Nederlandse vrijwilligster in Ghana vermoord

DEN HAAG (ANP) - Een Nederlandse vrouw uit Groningen is vrijdag in Ghana vermoord. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde zondag dat de twintiger Afke Kuipers uit Groningen door een 'geweldsdelict' om het leven is gekomen. Ze zou op klaarlichte zijn neergeschoten tijdens een overval.

Kuipers was sinds begin februari als vrijwilliger in Ghana. Ze werkte mee aan een project tegen kinderarbeid. Het Dagblad van het Noorden meldde dat ze van plan was met een vriendin een project op te zetten om de levensomstandigheden voor werkende kinderen te verbeteren.

In een interview op worldofdifference.nl zei ze dat haar grote wens was om ,,de wereld een beetje beter te maken''. Ze somde op waarom zij juist geschikt was om aan een project in Ghana mee te doen. ,,Ik zit vol met ideeën, ben gemotiveerd, betrokken, kan een luisterend oor bieden en geïnteresseerd in anderen. Ik heb ervaring in de samenwerking met Afrikanen, ben geduldig (heel belangrijk in heel Afrika), kijk naar de mogelijkheden, geef niet snel op en wil altijd meer. Ik heb empathisch vermogen en ik kan doelgericht en hard werken'', zei ze onder meer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen