ANP12 mrt '13 11:44

TenCate: snelle opening luchtvaartmarkt China

ALMELO (AFN) - TenCate ziet sneller dan verwacht de Chinese markt voor luchtvaartcomposieten voor zich opengaan. Dat zegt Frank Spaan, directeur business development in een interview met Bloomberg. ,,Later dit jaar zullen we onze eerste echte omzet draaien in China'', aldus Spaan. ,,Dat is sneller dan wij ooit hadden verwacht.''

TenCate levert onder meer materialen waarmee lichtere vliegtuigen kunnen worden gemaakt. De Chinese markt is naar de woorden van Spaan voor het bedrijf geopend na de overname van Cirrus Industries, dat lichte vliegtuigen maakt, door het bedrijf China Aviation Industry General Aircraft.

De producent van technisch textiel uit Almelo zal in eerste instantie materiaal voor de luchtvaartcomposieten in China invoeren vanuit Europa of de Verenigde Staten. TenCate heeft zijn composieten-productie begin dit jaar uitgebreid met de overname van het Britse Amber Composites. De onderneming levert al composietonderdelen voor de productie van onder meer de Airbus A350 en composieten voor de auto- en defensie-industrie.

TenCate produceert onder meer ook beschermende weefsels die gebruikt worden in legeruniformen en ander defensiemateriaal. De daling van de defensie-uitgaven in de VS heeft het afgelopen jaar een gat geslagen in de inkomsten van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen