ANP3 aug '13 16:36

VS en EU in gesprek met Egyptische regering

Auteur: ANP Nieuws

CAÏRO (ANP) - Afgevaardigden van de Verenigde Staten en de Europese Unie zijn zaterdag in Caïro in gesprek gegaan met de interim-regering van Egypte.

Mohammed Mursi, EPA
Mohammed Mursi, EPA

CAÏRO (ANP) - Afgevaardigden van de Verenigde Staten en de Europese Unie zijn zaterdag in Caïro in gesprek gegaan met de interim-regering van Egypte. Ze willen voorkomen dat er een politieke crisis uitbreekt in het Noord-Afrikaanse land en dat er meer geweld uitbreekt.

De afgevaardigden spraken ook met de aanhangers van de politieke partij de Moslimbroederschap, waar de afgezette president Mohammed Mursi deel van uitmaakt. De Broederschap eist dat legerleider Abdel Fattah al-Sisi geen deel uitmaakt van enige politieke deal.

Nadat het leger Mursi een maand geleden had afgezet, braken er protesten uit van zowel voor- als tegenstanders van Mursi. Bij de protesten kwamen bijna 300 mensen om het leven.

Moslimbroederschap

De Egyptische minister Nabil Fahmy van Buitenlandse Zaken sprak met de Amerikaanse onderminister William Burns van Buitenlandse Zaken, de Amerikaanse ambassadeur Anne Patterson en afgevaardigde Bernardino Leon van de Europese Unie.

De Egyptische interim-regering beloofde alle politieke partijen toe te laten tot de komende verkiezingen, zolang zij zich ,,onthouden van alle vormen van geweld of aansporing tot geweld''.

De Egyptische regering zou ook contact hebben gehad met de Moslimbroederschap. Volgens de minister van Buitenlandse Zaken was er geen sprake van onderhandelingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen