ANP7 apr '13 21:59Aangepast op 7 apr '13 22:59

Berlocq slaat Argentinië langs Frankrijk

BUENOS AIRES (ANP) - Tennisser Carlos Berlocq heeft Argentinië zondag naar de halve finales van de Daviscup geslagen. De 30-jarige Berlocq besliste de confrontatie met Frankrijk in het voordeel van de Argentijnen door Gilles Simon in de vijfde partij te verslaan: 6-4 5-7 6-4 6-4.

Het beslissende duel op het gravel van Buenos Aires duurde bijna 4 uur. De Argentijnse tennissers stonden de afgelopen 7 jaar drie keer in de finale van de Daviscup, maar wonnen nog nooit.

Simon had vrijdag ook al verloren van Juan Monaco. De Franse kopman Jo-Wilfried Tsonga won wel zijn twee enkelpartijen, maar aangezien het dubbelspel zaterdag naar Argentinië was gegaan, trok het gastland uiteindelijk aan het langste eind. Titelverdediger Tsjechië plaatste zich voor de halve finales door Kazachstan in Astana te verslaan.

Novak Djokovic bezorgde Servië zondag het winnende punt tegen de Verenigde Staten. De nummer 1 van de wereld was in vier sets te sterk voor Sam Querrey: 7-5 6-7 (4) 6-1 6-0. Daardoor kwamen de Serviërs op een onoverbrugbare voorsprong van 3-1. De laatste halvefinalist komt uit het duel tussen Canada en Italië. De Canadezen gaan met 2-1 aan de leiding.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen