ANP29 mei '13 18:28Aangepast op 29 mei '13 18:56

Vincent en Bruno getrouwd in Frankrijk

MONTPELLIER (ANP) - In Frankrijk zijn woensdag voor het eerst twee mannen met elkaar getrouwd. In de stad Montpellier gaven Vincent Autin (40) en Bruno Boileau (30) elkaar hun jawoord in het bijzijn van enkele honderden gasten. Onder anderen 230 journalisten uit de hele wereld waren op de voltrekking van het huwelijk afgekomen.

,,Het is mij een groot genoegen jullie bij wet getrouwd te verklaren'', sprak burgemeester van Montpellier Hélène Mandroux. Na het jawoord kusten de mannen elkaar en klonk een groot applaus van de meer dan 500 genodigden. De plechtigheid werd live uitgezonden via internet.

Het homohuwelijk is zwaarbevochten in Frankrijk. President Francois Hollande zette eerder deze maand zijn handtekening onder de wet die het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht mogelijk maakte. In Montpellier waren zeker 180 politiemensen op de been gebracht. Zij moesten ongeregeldheden voorkomen.

Zondag was in Parijs nog een massale betoging tegen het homohuwelijk. De demonstranten eisten dat de wet die het huwelijk tussen twee mannen of vrouwen mogelijk maakt, wordt teruggedraaid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen