ANP21 mei '13 11:13

Vader Tristan nog niet gehoord over 'Alphen'

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De vader van Tristan van der Vlis wordt waarschijnlijk volgende week gehoord als getuige over de schietpartij in april 2011 in Alphen aan den Rijn, waarbij zijn zoon zes mensen doodde. Bij de rechtbank in Den Haag zijn dinsdag de voorlopige getuigenverhoren begonnen, aan de hand waarvan twee slachtoffers willen bekijken of er iemand aansprakelijk is voor de schade die zij hebben geleden.

Dinsdagochtend is het verhoor begonnen van een vishandelaar die in winkelcentrum De Ridderhof een zaak had. In zijn winkel is een persoon gedood. Bij een voorlopig getuigenverhoor bepaalt de rechter of getuigen iets kunnen zeggen dat van belang kan zijn in het verdere verloop van het civiele proces.

Behalve de vader van schutter Tristan, is ook de toenmalige voorzitter van de schietvereniging waar de dader lid was opgeroepen. Hij komt waarschijnlijk dinsdagmiddag aan bod. De slachtoffers wilden ook de jongeman horen die lange tijd gold als de tweede verdachte. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft inmiddels afgezien van vervolging.

De mensen die zij als getuigen hebben opgeroepen zouden volgens de slachtoffers onvoldoende hebben gedaan om het schietincident te voorkomen. Nadat Tristan van der Vlis 6 mensen had gedood en 16 verwond, pleegde hij uiteindelijk zelfmoord bij de kassa's van een supermarkt.

Gerelateerde artikelen