ANP2 jan '13 07:06Aangepast op 2 jan '13 07:37

'Veiligheid niet zaligmakend in luchtvaart'

RIJSWIJK (ANP) - Het is een misvatting dat veiligheid boven alles gaat in de luchtvaart. Dat stelt Benno Baksteen, oud-verkeersvlieger en voorzitter van een commissie die de overheid adviseert over veiligheid in de sector.

,,Het is een misvatting dat veiligheid het enige criterium is'', stelt Baksteen in reactie op het verhaal dat zowel piloten van Ryanair als KLM onder druk zijn gezet om met weinig brandstof door te vliegen. ,,Je kunt altijd 2 ton kerosine meer meenemen dan je volgens de berekeningen nodig hebt, maar dat kost veel geld en is ook nog eens slecht voor het milieu.''

Vorige week raakte Ryanair in opspraak na een uitzending van het KRO-programma Reporter. In Reporter vertelden vier piloten van Ryanair dat ze onder druk worden gezet om zo min mogelijk te tanken. De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair ontkent dat ze piloten onder druk zet om met minder brandstof te vliegen om daarmee geld te besparen. Volgens Ryanair heeft de redactie van Reporter de reportage ,,enkel met geruchten en speculaties'' gestaafd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen