ANP29 jan '13 15:49Aangepast op 29 jan '13 16:07

Dijsselbloem snapt ongeduld rond SNS Reaal

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën snapt het ongeduld rond de redding van SNS Reaal, maar wil niets zeggen over pogingen om de bank-verzekeraar uit de financiële problemen te halen.

,,Ik snap het ongeduld en snap dat mensen geïnteresseerd zijn in een oplossing. Zodra ik of SNS die kan presenteren hoort u van ons'', zei Dijsselbloem dinsdag bij RTL Z.

Maandag melde SNS zelf dat het over een oplossing spreekt met private investeerders. ,,Ik ga daar als minister van Financiën geen commentaar op geven. Dat is echt aan hen, zij zijn nog in charge. Ik heb daar kennis van genomen'', zei Dijsselbloem.

Troonsafstand

Hij ging in zijn wekelijks gesprek bij RTL Z in op de troonsafstand, die volgens het kabinet sober gevierd zal worden. Volgens Dijsselbloem is er geen budget waarop beknibbeld zal worden. ,,Het is wel een feest en een moment van dankbaarheid. Dat moet goed worden afgesloten. Maar we doen het op z'n Nederlands, weet je: een beetje sober.''

Dijsselbloem ging ook in op zijn rol als minister van Financiën in de Kamer nu hij ook voorzitter is van de eurogroep. Hij staat er op vóór en na de eurogroepvergaderingen in Brussel verantwoording af te leggen in de Tweede Kamer. Hij vindt het prima dat staatssecretaris Frans Weekers van Financiën ook bij die debatten is, maar hij blijft ook Nederlands minister en daarmee verantwoording schuldig aan de Kamer. Daar valt volgens Dijsselbloem niet aan te tornen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen