ANP21 jan '13 09:49Aangepast op 21 jan '13 10:13

Geringe opleving consumentenvertrouwen

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Het vertrouwen van de Nederlandse consument in de ontwikkeling van de economie en de eigen financiële situatie is in januari licht gestegen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendmaakte.

De vertrouwensindex van het CBS steeg ten opzichte van december met 4 punten tot min 35. Dat is iets beter dan de min 36 waarvan economen in doorsnee uitgingen. ,,Het consumentenvertrouwen blijft laag'', aldus het CBS.

Volgens het CBS waren consumenten veel minder negatief over het economische klimaat in de komende 12 maanden dan in december. Deze indicator verbeterde met 11 punten. Het oordeel over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden veranderde niet. Per saldo verbeterde het oordeel over het economische klimaat met 6 punten. De deelindicator kwam in januari uit op min 58.

Het oordeel van consumenten over de eigen financiën verbeterde ook. Het oordeel over het doen van grote aankopen veranderde echter niet. De index voor de koopbereidheid verbeterde in totaal met 3 punten tot min 20. ,,Daarmee is de koopbereidheid nog altijd laag'', aldus het CBS.

Gerelateerde artikelen