ANP1 feb '13 07:21

Nikkei zet winstreeks voort

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is vrijdag licht hoger gesloten. De stemming werd gesteund door een verdere verzwakking van de Japanse yen. Beleggers namen wel wat gas terug na de sterke maand januari, waarin de Japanse beurs ruim 7 procent wist te winnen. De Nikkei sloot 0,5 procent hoger op 11.191,34 punten. De Japanse beurs steeg deze week 2,4 procent en boekte daarmee voor de twaalfde week op rij winst. Dat is de langste winstreeks in 54 jaar.

Sharp klom 5,8 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei zal de geplaagde tv-maker na de slotbel een winst rapporteren over het afgelopen kwartaal. Het is voor het eerst in 5 kwartalen dat Sharp weer een positief resultaat weet te boeken. Softbank won 5,7 procent na sterker dan verwachte winstcijfers van het Japanse mobiele telecomconcern. De Japanse maker van elektronische componenten TDK verloor 6,8 procent na een verlaging van de winstverwachting voor het gehele boekjaar.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. Gemengde cijfers over de Chinese industrie zorgden voor terughoudendheid. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,3 procent lager in de middaghandel en de Kospi in Seoul zakte 0,2 procent. In Sydney klom de All Ordinaries daarentegen 0,8 procent. De Australische mijnbouwers profiteerden daarbij van een verdere stijging van de prijs van ijzererts.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen