ANP6 mrt '13 09:17Aangepast op 6 mrt '13 09:40

Beurzen zetten opmars voort

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wisten woensdag de opmars voort te zetten. Na de sterke koerswinsten van een dag eerder namen beleggers wel wat gas terug. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste handelsuur 0,2 procent hoger op 347,18 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 537,65 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tussen 0,3 en 0,6 procent.

In de AEX ging bodemonderzoeker Fugro aan kop met een winst van 1,8 procent. Staalbedrijf ArcelorMittal was de grootste daler met een min van 0,4 procent.

ING

ING won 1,5 procent. De Zuid-Koreaanse levensverzekeraar Tongyang overweegt een bod uit te brengen op de Koreaanse levensverzekeringsactiviteiten van ING. ING zou deze maand een beslissing willen nemen over de Koreaanse activiteiten.

In de MidKap voerde TomTom de stijgers aan met een winst van ruim 2 procent. Het navigatiebedrijf geeft een contract gesloten met Mercedes-Benz. De Duitse autobouwer gaat in 12 Europese landen de navigatiesystemen in zijn voertuigen uitrusten met de verkeersinformatiedienst HD Traffic van TomTom.

ASMI

ASMI zakte 0,2 procent na publicatie van de jaarcijfers. De toeleverancier aan de chipindustrie liet daarbij weten dat het onderzoek naar de onderwaardering van zijn gecombineerde activiteiten in de afrondende fase is beland. Concrete informatie over wat ASMI van plan is met de twee takken van het bedrijf werd niet gegeven.

TKH Group klom 1,6 procent. Het technologiebedrijf heeft zijn winst vorig jaar zien dalen tot 31 miljoen euro, van 54,1 miljoen euro in 2011. Dat is onder meer te wijten aan kosten voor een efficiencyprogramma en overnames. De omzet steeg met 3,9 procent tot 1,1 miljard euro. Volgens analisten van Rabobank zijn de cijfers ,,onderliggend sterk”.

Ballast Nedam

Ballast Nedam won 2,5 procent. Bestuurder Romeo Malizia van het bouwbedrijft legt per direct zijn functie neer. Hij kan zich niet vinden in het voorgenomen beleid van het bedrijf.

De euro was 1,3047 dollar waard, tegen 1,3015 dollar bij sluiting van de Europese aandelenbeurzen op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie stabiliseerde op 90,84 dollar per vat. Brentolie steeg 0,1 procent in prijs, tot 111,73 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen