ANP13 jun '13 12:16

IMF tevreden over vooruitgang Portugal

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is tevreden over de vooruitgang die Portugal boekt bij de hervorming van de economie.

WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is tevreden over de vooruitgang die Portugal boekt bij de hervorming van de economie. Dat maakt de uitbetaling van een nieuwe tranche van steun aan het land ter waarde van zo’n 650 miljoen euro mogelijk, zo bleek donderdag.

Volgens IMF-bestuurder Nemat Shafik heeft Portugal, ondanks de moeilijke economische omstandigheden, aanzienlijke vooruitgang geboekt met het doorvoeren van structurele hervormingen. Portugal kon daardoor terugkeren naar de kapitaalmarkten. De overheid moet volgens Shafik wel alert blijven en de hervormingen doorzetten als het land zijn concurrentiekracht wil vergroten en de groei wil stimuleren.

Het IMF prijst onder meer de manier waarop de Portugezen de balans hebben gevonden tussen bezuinigingen en het stimuleren van de economie. Ook is het fonds gecharmeerd van de wijze waarop in het land de positie van de financiële sector is versterkt.

De successen van Portugal zijn volgens het IMF wel nog steeds deels afhankelijk van externe steun en ,,effectief crisismanagement in de eurozone’’. De beoogde verlenging van de leningen van het Europese noodsteunprogramma EFSF ,,is een welkome ontwikkeling’’, aldus het fonds.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen