ANP30 mei '13 09:38

Frankrijk verkleint belang in luchthavens

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse regering wil haar meerderheidsbelang in het luchthavenbedrijf Aéroports de Paris (AdP) verkleinen. Een belang van ruim 10 procent zal worden geplaatst bij investeerders voor de lange termijn, zo werd donderdag bekend.

De Franse staat houdt een rechtstreeks belang van 54,5 procent in AdP en heeft via een strategisch staatsinvesteringsfonds nog eens 5,6 procent in handen. Met de verkoop wil de Franse regering geld vrijmaken voor investeringen in andere economische sectoren, zei minister van Financiën Pierre Moscovici. Het is de bedoeling dat Parijs na de geplande verkoop wel een meerderheidsbelang overhoudt.

Behalve de Franse staat heeft ook Schiphol een belang van circa 8 procent in AdP, dat op zijn beurt een even groot belang houdt in het Nederlandse luchthavenbedrijf. Een woordvoerster van Schiphol liet aan het ANP weten dat het luchthavenbedrijf geen plannen heeft zijn belang in de Parijse branchegenoot en samenwerkingspartner uit te breiden.

Ongeveer een derde van de aandelen AdP is vrij verhandelbaar op de effectenbeurs in Parijs. De totale marktwaarde van het bedrijf bedraagt circa 6,8 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen