ANP2 aug '13 07:41Aangepast op 2 aug '13 10:59

Overstromingen drukken winst verzekeraar Axa

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse verzekeringsconcern Axa heeft minder winst behaald in de eerste helft van dit jaar, mede door de overstromingen die in het voorjaar Duitsland troffen.

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse verzekeringsconcern Axa heeft minder winst behaald in de eerste helft van dit jaar, mede door de overstromingen die in het voorjaar Duitsland troffen. Dat heeft Axa, na Allianz de grootste verzekeraar van Europa, vrijdag bekendgemaakt.

De nettowinst kwam uit op 2,47 miljard euro vergeleken met 2,54 miljard euro in het eerste halfjaar van 2012, ofwel een daling van 3 procent. De kosten van de overstromingen drukte de winst met 73 miljoen euro. Daarnaast werd het resultaat gedrukt door eenmalige kosten van 228 miljoen euro voor het afdekken van renterisico's. Axa profiteerde wel van goede prestaties bij zijn schade- en woningverzekeringen en deed naar eigen zeggen goede zaken in opkomende markten.

De operationele winst, exclusief bijzondere posten, klom 14 procent tot 2,58 miljard euro. Dat was boven de verwachtingen van analisten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen