ANP30 mei '13 07:34Aangepast op 30 mei '13 07:58

Dish verhoogt bod op Clearwire

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De aanbieder van satelliettelevisie Dish Network heeft zijn overnamebod op breedbandaanbieder Clearwire fors verhoogd om zo een voorsprong te nemen in de biedingsstrijd rond het bedrijf. Het bod van Dish ligt 29 procent hoger dan de bieding van telecombedrijf Sprint Nextel, dat al 50 procent bezit van Clearwire en de rest ook wil inlijven.

Dish biedt nu 4,40 dollar per aandeel voor Clearwire, waarmee het gehele bedrijf inclusief de 50 procent in handen van Sprint wordt gewaardeerd op 6,5 miljard dollar (5 miljard euro). Eerder werd 3,30 dollar per aandeel geboden door Dish. Sprint verhoogde zijn bod op het resterende belang in Clearwire vorige week nog naar 3,40 dollar. De aandeelhouders van Clearwire zullen naar verwachting op 31 mei stemmen over het bod van Sprint.

Dish heeft vorige maand ook een apart bod gedaan op Sprint Nextel van 25,5 miljard dollar en is daarbij in een biedingsstrijd verwikkeld met het Japanse telecomconcern Softbank, dat 20,1 miljard dollar op tafel heeft gelegd om 70 procent van het bedrijf in handen te krijgen. Sprint Nextel is de op twee na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten.

Het aandeel Clearwire steeg woensdag in de handel nabeurs op Wall Street met 22 procent tot 4,23 dollar na bekendmaking van het hogere bod van Dish. Mogelijk dat Sprint nu zijn bod op de rest van Clearwire zal verhogen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen