ANP12 mrt '13 11:01

Robert M. vraagt of hij beroep kan intrekken

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Robert M. heeft dinsdag volkomen onverwacht gevraagd of hij zijn hoger beroep op dit moment kan intrekken. M. vroeg dat tijdens het verhoor van een getuige-deskundige.

Het hof heeft hem gezegd dat hij eerst met zijn advocaat moet overleggen. Volgens M. is dat niet nodig. Hij laat zich dinsdag niet bijstaan door zijn vaste koppel advocaten, Wim Anker en Tjalling van der Goot. Hun kantoorgenoot Evert van der Meer zit naast hem in de zaal.

Het hof maakt momenteel het verhoor van de getuige-deskundige af.

Meer belangen

Volgens persraadsheer Bianca de Poorter is het aan het gerechtshof om te beslissen of de zaak in hoger beroep moet worden doorgezet. ,,Er zijn meer belangen dan die van M. Ook het Openbaar Ministerie is in beroep."

De Poorter betwijfelt of het hof een wens tot plotselinge beëindiging van het proces zal inwilligen. ,,De behandeling van de zaak is al vergevorderd." Het hof heeft al enkele dagen proces achter de rug.

Het hof kan, aldus De Poorter, wel vaststellen dat M. geen belang meer heeft. ,,In dat geval zou het hof hem niet ontvankelijk kunnen verklaren in zijn hoger beroep."

Gerelateerde artikelen