ANP1 aug '13 07:51

Weer winstalarm bij Sanofi

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN) - De Franse farmaceut Sanofi heeft voor de tweede keer dit jaar gewaarschuwd voor een lager jaarresultaat.

EPA
EPA

PARIJS (AFN) - De Franse farmaceut Sanofi heeft voor de tweede keer dit jaar gewaarschuwd voor een lager jaarresultaat. Dat deed de onderneming donderdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Het concern rekent nu op een daling van het resultaat met 7 tot 10 procent, door de concurrentie van goedkope imitatiemedicijnen en dalende opbrengsten in opkomende markten. In februari gaf het bedrijf nog aan dat de winst ten opzichte van 2012 met circa 5 procent zou kunnen afnemen en sprak het de hoop uit op een, in het beste geval, stabiel resultaat.

Sanofi rapporteerde een winst van circa 1,5 miljard euro, tegen 1,9 miljard euro een jaar eerder. Analisten rekenden in doorsnee op een resultaat van 1,7 miljard euro. De omzet van Sanofi daalde tot 8 miljard euro.

Het bedrijf maakte verder bekend dat een kantoor in China deze week bezoek heeft gekregen van Chinese onderzoeksautoriteiten. Topman Chris Viehbacher gaf niet aan wat de reden was voor het bezoek, maar benadrukte wel dat Sanofi de regels in China streng naleeft. Afgelopen weken kwam branchegenoot GlaxoSmithKline in China in opspraak, omdat Chinese medewerkers zich op grote schaal schuldig zouden hebben gemaakt aan omkoping van artsen en ziekenhuizen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen