ANP30 jan '13 14:21

'Winstalarm Saipem beperkte invloed op Fugro'

AMSTERDAM (AFN) - De winstwaarschuwing die de Italiaanse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Saipem dinsdag gaf, is slechts in beperkte mate van invloed op bodemonderzoeker Fugro, aldus SNS Securities. De vergelijking gaat vooral op voor het Subsea-onderdeel van Fugro, want voor de rest is Fugro op andere markten met andere diensten actief, aldus SNS.

Saipem maakte dinsdag nabeurs bekend dat de winst over 2012 lager zal uitvallen dan eerder verwacht en gaf ook een teleurstellende vooruitblik voor 2013. Dat heeft volgens Saipem vooral te maken met zijn Onshore Engineering & Construction-divisie.

SNS stelt dat dit weliswaar ook betrekking heeft op Fugro, maar in beperkte mate. Het bedrijf heeft juist sterke posities bij Offshore Survey en Geotech en ook vanwege de risicoverminderende verkoop van Geoscience blijft SNS positief over Fugro.

Conservatief

Ook stelt SNS dat Saipem sinds kort een nieuwe ceo en cfo heeft en dat zij mogelijk een meer conservatieve blik hebben. Door de verwachtingen te verlagen, kunnen ze vervolgens uitblinken als de cijfers over 2013 meevallen, aldus SNS.

De rating voor Fugro blijft 'buy'. Fugro stond om 14.00 uur 3,5 procent lager op 44,84 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen