ANP22 jan '13 12:55Aangepast op 22 jan '13 13:10

'SBM Offshore nadert afwikkeling Yme'

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore bereikt zeer waarschijnlijk voor 11 maart een definitieve schikking met betrekking tot Yme. Dat stelden analisten van Rabobank dinsdag.

SBM gaf eind december aan het probleemproject Yme volledig af te schrijven. Daarvoor werd een last van 400 miljoen dollar geboekt en werd een reservering genomen voor nog eens 200 miloen dollar. Rabo verwacht voor 11 maart meer nieuws over de definitieve afhandeling van Yme en voorziet daarbij een extra last van 300 miljoen dollar.

Met duidelijkheid over Yme kan 2013 een goed jaar worden voor SBM, aldus Rabo. De bank voorziet een sterke orderinstroom voor de maritiem dienstverlener. Zo zou SBM dichtbij belangrijke opdrachten van Shell zijn. Ook is er veel vraag naar de productie- en opslagplatformen (FPSO) van SBM in Angola en Ghana. Ook de langzame vooruitgang van het Braziliaanse Petrobras met zijn eigen bouwprogramma kan leiden tot een extra order voor SBM.

Dinsdag rond 12.55 uur stond het aandeel SBM 6,2 procent in de plus op 11,40 euro. Daarmee was het aandeel koploper in de AEX-index, die 0,1 procent hoger noteerde.

Gerelateerde artikelen