ANP19 jan '13 16:23

'Air Berlin wil loonoffer voor redding'

BERLIJN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Air Berlin wil dat de werknemers 5 procent van hun brutoloon inleveren. Managers zouden 10 procent moeten afstaan. Daarmee wil een van Europa's grootste prijsvechters, die al sinds 2008 verlies lijdt, een bijdrage aan de oplossing van zijn financiële problemen leveren. Dat meldde het Duitse weekblad Focus.

De maatschappij, die deels in handen is van Etihad Airways, kondigde eerder deze week aan 10 procent van de werknemers te ontslaan, ongeveer 900 man. In totaal moet er tot en met het einde van 2014 400 miljoen euro worden bezuinigd. Een woordvoerster van Air Berlin wilde het bericht van Focus niet bevestigen. Volgens haar is er nu een constructieve dialoog met de vakbonden. ,,Wij hebben niet de bedoeling deze dialoog via de media te voeren'', zei ze.

De vakbond Verdi kon het bericht evenmin bevestigen, maar een woordvoerster zei dat er bij de werknemers geen bereidheid is loon in te leveren. Zo'n maatregel zou de steun van twee derde van alle werknemers moeten krijgen.

.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen