ANP11 mrt '13 14:13

'Lager begin Wall Street’

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York beginnen maandag naar verwachting vlak tot licht lager aan de nieuwe handelsweek. Beleggers grijpen zwakke macrocijfers uit China en een verlaging van de kredietstatus van Italië aan om wat winst te nemen na de koerswinsten van vorige week.

Na het veel sterker dan verwachte Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag hopen beleggers deze week meer signalen te krijgen van economisch herstel in de Verenigde Staten. Er worden cijfers gepubliceerd over onder meer de detailhandelsomzet, inflatie en industriële productie in februari.

Afgelopen weekeinde is in Amerika de zomertijd al ingegaan. De Amerikaanse beurzen zullen daardoor een uur eerder openen en sluiten dan normaal. Deze situatie duurt tot eind deze maand, wanneer ook in Europa de zomertijd ingaat.

De openingsindicatoren wijzen op een vlak begin voor de Dow-Jonesindex en een verlies van 0,1 procent voor de S&P 500. De effectenbeurzen in New York sloten vrijdag hoger dankzij sterke cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Daarmee beleefden ze de op één na beste week van het jaar en haalde de Dow-Jonesindex voor de vierde dag op rij een recordstand. De Dow eindigde 0,5 procent hoger op 14.397,07 punten.

Gerelateerde artikelen