ANP23 jan '13 18:31

Weer aanhouding voor Eindhovense mishandeling

EINDHOVEN (ANP) - De politie heeft woensdagmiddag een derde verdachte aangehouden wegens de geruchtmakende mishandeling van een 22-jarige man in Eindhoven. De jongen van 16 komt uit de omgeving van de Belgische plaats Turnhout. Hij meldde zich in gezelschap van zijn ouders op een politiebureau in Eindhoven, aldus de politie.

Bij de mishandeling op 4 januari werd een 22-jarige man geslagen en tegen het hoofd geschopt. Naar aanleiding van de beelden ervan ontstond op internet een heksenjacht op alle acht betrokkenen. Namen van verdachten, hun foto's en bedreigingen gaan veelvuldig rond.

Dinsdag hadden zich al twee verdachten (15 en 17) uit Turnhout en omgeving gemeld bij de politie. De politie heeft een rechtshulp- en aanhoudingsverzoek uitgedaan naar de Belgische politie voor de aanhouding van de overige vijf.

Bekend

De 17-jarige die vastzit, heeft zijn rol bekend. ,,Hij heeft geduwd en hij heeft ook geschopt. Hij vindt het verschrikkelijk en onbegrijpelijk dat hij zich op deze wijze heeft misdragen en schaamt zich dood. Hij snapt dat hij straf verdient'', zei zijn advocaat Peter van de Laar woensdag.

Aan de mishandeling is volgens de advocaat een woordenwisseling voorafgegaan. De acht jongens, die aan het stappen waren, en het slachtoffer kennen elkaar niet. De raadsman zegt dat zijn cliënt, die had gedronken, niet de hoofdrol heeft gespeeld.

Gerelateerde artikelen