ANP8 aug '13 07:26Aangepast op 8 aug '13 09:07

Winst Commerzbank verdampt door voorzieningen

Auteur: ANP Nieuws

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Commerzbank heeft zijn nettowinst vorig kwartaal kwartaal bijna geheel zien verdampen door voorzieningen op slechte leningen.

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Commerzbank heeft zijn nettowinst vorig kwartaal kwartaal bijna geheel zien verdampen door voorzieningen op slechte leningen. Dat meldde de op een na grootste bank van Duitsland donderdag.

Commerzbank boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 43 miljoen euro. Dat is 84 procent minder dan een jaar eerder, toen 270 miljoen euro winst overbleef onder de streep. De voorzieningen op leningen namen met een derde toe tot 537 miljoen euro. Hierbij ging het vooral om Britse vastgoedleningen.

De Duitse bank heeft de afgelopen maanden diverse stappen genomen om zijn kapitaalpositie te versterken en de in de financiële crisis ontvangen staatssteun af te lossen. Zo werd een grote partij Britse leningen verkocht aan Amerikaanse investeerders en werd voor 2,5 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgegeven. Commerzbank kondigde verder in juni aan de komende 3 jaar circa 5200 banen te schrappen en zei woensdag dat in dat verband ook de raad van bestuur wordt verkleind.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen