ANP4 mrt '13 07:22

Nikkei hoger in lagere regio

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is maandag opnieuw licht hoger geëindigd. Een verzwakking van de Japanse yen, vanwege speculatie op verdere monetaire verruiming in Japan, bleef de markt ondersteunen. De Nikkei sloot 0,4 procent hoger op 11.652,29 punten.

Vooral in de Japanse onroerendgoedsector en onder de financiële instellingen werden stevige winsten geboekt. Naar verwachting zullen die profiteren van de mogelijke nieuwe maatregelen van de Bank of Japan om de deflatie in het land aan te pakken,.

Elders in het Verre Oosten lieten de aandelenbeurzen forse verliezen zien. In China gingen de projectontwikkelaars in de uitverkoop na nieuwe maatregelen van Peking om de sterke stijging van de huizenprijzen een halt toe te roepen. De Shanghai Composite ging ruim 3 procent onderuit en in Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,6 procent lager in de middaghandel.

In Seoul verloor de Kospi 0,7 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot met een verlies van 1,4 procent. Een daling van de metaalprijzen woog op de Australische mijnbouwers. Ook besloten beleggers winst te nemen voorafgaand aan het rentebesluit van de Reserve Bank of Australia op dinsdag en belangrijke macrocijfers later in de week.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen