ANP17 mrt '13 16:34

Feyenoord standvastig in titelrace

ROTTERDAM (ANP) - In de boeiende strijd om het kampioenschap laat Feyenoord vooralsnog niets liggen. De ploeg van trainer Ronald Koeman rekende zondag op eigen veld ook met subtopper FC Utrecht af: 2-1. Het was alweer de vierde opeenvolgende zege voor de Rotterdammers, die steeds meer in zichzelf en in de landstitel gaan geloven.

De gretigheid straalde van Feyenoord af na de aftrap in de sfeervolle Kuip. Al in de 3e minuut jutte Lex Immers het legioen nog eens extra op nadat hij op de Utrechtse helft met een succesvolle interceptie de bal over de zijlijn had gewerkt.

FC Utrecht kon nauwelijks onder de aanhoudende pressie van het dominante Feyenoord vandaan komen. Balbezit bij de bezoekers duurde vaak niet lang. Steeds zat er een Rotterdammer kort op. Doelman Erwin Mulder kreeg voor de rust nauwelijks iets te doen.

Pellè

In het grote overwicht claimde Feyenoord voor de pauze tot drie keer vergeefs bij arbiter Richard Liesveld een strafschop. Een treffer voor de Rotterdammers kon echter niet uitblijven. Het was Graziano Pellè die na ruim een half uur goed voorbereidend werk van Ruben Schaken in een snelle counter trefzeker afrondde: 1-0. Het balverlies op het Utrechtse middenveld ontstond bij Edouard Duplan, die in de 30e minuut in het veld was gekomen voor de geblesseerde Tommy Oar.

Ondanks zijn 21e competitietreffer ging Pellè toch met een onbehaaglijk gevoel de rust in. De Italiaan kreeg vlak voor de rust voor een overtreding op Anouar Kali zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hij is daardoor geschorst voor de zware uitwedstrijd op 30 maart tegen het opgebloeide sc Heerenveen.

Meer ruimte

Na de rust ging Feyenoord fel op jacht naar een veilige marge. De thuisclub kreeg aanvallend ook meer ruimte van FC Utrecht, dat offensief meer moest gaan denken en doen om de gelijkmaker te kunnen afdwingen. Cedric van der Gun strafte in de 59e minuut verrassend een blunder van aanvoerder Stefan de Vrij af (1-1), maar 2 minuten later zorgde de onverzettelijke Daryl Janmaat met dank aan Schaken zijn ploeg weer op voorsprong: 2-1.

In de slotfase liet FC Utrecht zien dat het wel degelijk aardig kan voetballen. Maar Feyenoord bleef de betere en gevaarlijkste ploeg. Jordy Clasie en Pellè waren dicht bij 3-1, Van der Gun lonkte naar zijn tweede gelijkmaker. Maar Feyenoord won uiteindelijk verdiend: 2-1.

Gerelateerde artikelen