ANP31 jul '13 18:35

Air France schrapt ruim 2500 banen extra

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN) - De aanvullende maatregelen die Air France-KLM neemt om de kosten bij zijn Franse tak te verlagen, kosten ruim 2500 banen.

ANP
ANP

PARIJS (AFN) - De aanvullende maatregelen die Air France-KLM neemt om de kosten bij zijn Franse tak te verlagen, kosten ruim 2500 banen. Dat maakte het luchtvaartbedrijf woensdag bekend. Eerder op de dag waren de ondernemingsraad en de vakbonden ingelicht over de plannen.

De maatregelen die Air France de afgelopen anderhalf jaar nam om kosten te besparen, kostten al 5100 banen. Woensdag liet het bedrijf weten dat het aantal arbeidsplaatsen dat verloren gaat door de extra ingrepen, op iets meer dan de helft van dat aantal kan uitkomen.

Net als in het oorspronkelijke bezuinigingsplan wil Air France gedwongen ontslagen vermijden. Het mikt bijvoorbeeld op nieuwe vrijwillige vertrekregelingen, werktijdverkorting en het opnemen van onbetaald verlof door werknemers om de gestelde besparingsdoelen te halen.

De aanvullende maatregelen waren vorige week al aangekondigd bij de presentatie van de halfjaarcijfers van Air France-KLM. De kosten dalen niet sterk genoeg doordat de economische ontwikkelingen tegenvallen. KLM hoeft vooralsnog geen extra kostenbesparingen door te voeren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen