ANP16 mrt '13 22:02

Aanhang heeft geen vertrouwen meer in VVV

VENLO (ANP) - 'Onze hoop sterft langzaam, onze liefde sterft nooit’. Met een reusachtig spandoek gaven de Venlose fans zaterdag in De Koel uiting aan hun ongenoegen over de prestaties van VVV. Na de nederlaag tegen Heracles Almelo (0-2) zal het vertrouwen en de hoop van de aanhang nog verder zijn afgenomen.

Rechtstreekse degradatie ontlopen lijkt het hoogst haalbare voor de Limburgers. Heracles daarentegen doet door de treffers van Everton en Mike te Wierik volop mee voor de play-offs voor Europees voetbal.

Het duel begon hoopgevend. In het eerste kwartier werden twee treffers van Heracles-spits Geoffrey Castillion ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens miste Bobby Cullen namens VVV een enorme kans. De Venlose aanvaller kopte de bal uit de voorzet van Yanic Wildschut tegen de onderkant van de lat in plaats van in het lege doel.

Gepruts

De opwindende openingsfase kreeg geen vervolg. VVV en Heracles slaagden er niet in op de hobbelige grasmat en gehinderd door de harde wind tot verzorgd voetbal te komen. Op slag van rust leek de thuisclub toch op voorsprong te komen. Bryan Linssen strafte gepruts in de Almelose defensie echter niet af. Zijn inzet belandde op het dak van het doel.

In de tweede helft ging VVV nadrukkelijker op jacht naar de openingstreffer. Wildschut schoot voorlangs en Linssen zag tot zijn afgrijzen dat geen enkele ploeggenoot alert reageerde op zijn scherpe voorzet. Heracles bleef gemakkelijk op de been en sloeg na een uur toe. Everton krulde de bal prachtig in bovenhoek: 0-1.

Ook de tweede Almelose treffer, 6 minuten later, was indrukwekkend. Te Wierik joeg de bal vanuit een moeilijke hoek hoog in het Venlose doel. VVV probeerde in de slotfase nog iets te forceren, maar het geploeter leverde de thuisclub vooral de hoon van de eigen fans op.

Gerelateerde artikelen