ANP26 jan '13 21:46

NAC geniet van tweede helft competitie

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

WAALWIJK (ANP) - NAC Breda beleeft vooralsnog een flitsende start van de tweede helft van de competitie. De laagvlieger uit Brabant boekte zaterdag een welkome uitzege bij RKC Waalwijk (0-4).

NAC ontwaakte vorige week uit de winterstop met een kostbare overwinning op VVV-Venlo (1-0). Dankzij de verdiende zege verkleinde de formatie het verschil met RKC Waalwijk op de ranglijst tot 3 punten.

De meest opvallende speler bij RKC Waalwijk droeg keepershandschoenen. Doelman Jeroen Zoet, nog steeds eigendom van PSV, liet in de eerste helft overtuigend zien waarom hij in de aanloop van het EK komende zomer in Israël als eerste keus van Jong Oranje door het leven gaat.

Luijckx

Hij had in de 16e minuut nog geluk dat Kees Luijckx in kansrijke positie op de lat kopte. Zoet voorkwam wel tot tweemaal toe dat Nemanja Gudelj doel trof. Hij kreeg vlak voor rust ook nog een hand tegen een snoeiharde inzet van Sepp de Roover.

NAC domineerde al tijdens de eerste helft in Waalwijk. De bezoekers uit Breda kwamen alleen in de openingsfase even in de problemen. Teddy Chevalier, de gevaarlijke spits van de thuisploeg, was na 8 minuten dichtbij de openingstreffer toen hij via het been van tegenstander De Roover de paal raakte.

Botteghin

Zoet, nog uitblinker in de eerste helft, mocht zich na rust aanrekenen dat NAC binnen drie minuten tweemaal toesloeg. Hij liet Danny Verbeek in de 56e minuut raak schieten. De doeltreffende inzet van Jordy Buijs had hij zeker moeten keren.

RKC Waalwijk probeerde het vervolgens nog wel maar kon de goed georganiseerde defensie van NAC niet meer echt in de problemen brengen. Alex Schalk zorgde in de slotfase zelfs nog voor 0-3, waarna Eric Botteghin zijn ploeg in blessuretijd van een bijna ongekende zege van 4 treffers verschil liet genieten.

Gerelateerde artikelen