ANP29 jul '13 08:07Aangepast op 29 jul '13 09:30

'Geen snel bod op heel Ziggo'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Er komt geen snel bod op de rest van de aandelen van kabelbedrijf Ziggo.

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Er komt geen snel bod op de rest van de aandelen van kabelbedrijf Ziggo. Dat denkt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. Zaterdag werd bekend dat Liberty Global, de Amerikaanse eigenaar van concurrent UPC, zijn belang in het bedrijf heeft vergroot van 18,2 procent naar 28,5 procent.

,,We zaten er op te wachten dat Liberty Global het belang uit zou breiden. Maar je gaat niet onder de 30 procent zitten als je heel snel een volledig bod wilt doen'', aldus Versteeg. Hij rekent op een overname van Ziggo ,,over 1 tot 2 jaar''.

Rabobank constateert dat door het vergroten van het belang de speculatie toeneemt dat Liberty Global Ziggo zal overnemen. Het samengaan van de twee partijen heeft volgens analist Frank Claassen zin, het kan volgens hem synergiën ter waarde van 1 tot 1,6 miljard euro opleveren.

Advies

De Rabo-analist, die een hold-advies op het aandeel heeft, wijst er ook op dat Liberty Global opportunistisch aandelen lijkt te hebben gekocht door gebruik te maken van ,,de koerszwakte''. Dat kan er volgens hem op wijzen dat Liberty Global geen hoge premie op de huidige aandelenkoers wil betalen.

Versteeg van Theodoor Gilissen verwacht een niet al te sterke koersreactie. ,,Veel zit al in de prijs verwerkt, het zal wel onder de 10 procent blijven'', De analist hanteert het advies niet-aanbevolen op Ziggo, dat maandag omstreeks 9.25 uur 4,9 procent hoger staat op 29,30 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen