ANP6 aug '13 18:17

BuZa: Alle Nederlanders moeten weg uit Jemen

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders die nog in Jemen verblijven, wordt dringend geadviseerd het land (tijdelijk) op eigen gelegenheid te verlaten. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdagmiddag.

Eerder dinsdag gold al een negatief reisadvies voor Jemen, maar hoefden de circa 40 Nederlanders in het land nog niet te vertrekken. Zes van hen werken op de Nederlandse ambassade, net als ongeveer 15 Jemenieten.

De Nederlandse ambassade in Jemen is gesloten en blijft in elk geval tot en met maandag 12 augustus dicht. ,,Consulaire bijstand is nagenoeg onmogelijk'', laat het ministerie weten.

Terreuraanslag

De Verenigde Staten vrezen een grote terreuraanslag in Noord-Afrika of het Midden-Oosten. Washington riep Amerikaanse burgers eerder dinsdag al op direct te vertrekken uit Jemen. De nog aanwezige Nederlanders moeten zelf hun vervoer regelen, maar Buitenlandse Zaken vraagt hen wel om het ministerie per e-mail op de hoogte te houden over hun vertrek uit het land.

Het ministerie heeft het besluit genomen wegens politieke onrust in het gehele land, een verhoogd risico van terroristische aanslagen, een permanent hoog ontvoeringsrisico en oplaaiende ongeregeldheden tussen verschillende bevolkingsgroepen die gepaard kunnen gaan met vuurgevechten, staat in een verklaring.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen