ANP28 jan '13 09:21

'Nog geen oplossing voor SNS'

AMSTERDAM (AFN) - SNS Reaal is er nog niet in geslaagd een oplossing te vinden voor zijn financiële problemen. Er ligt wel een scenario waarin private investeerders bijdragen aan de redding van de bank en verzekeraar, maar het bedrijf is er nog niet zeker van dat dit ook uitvoerbaar is.

Dat concludeert analist Cor Kluis van Rabobank naar aanleiding van de korte verklaring die SNS maandagochtend uitgaf. Bij private deelname denkt Rabobank aan een verkoop van de verzekeringsactiviteiten, het afstoten van de vasgoedtak of participatie van andere partijen in een 'bad bank' waarin de slechte leningen van Property Finacne worden ondergebracht.

Daarnaast voorziet het scenario waaraan SNS werkt in een omvangrijke aandelenuitgifte. De overheid zou daarvan bijvoorbeeld een flink deel voor haar rekening kunnen nemen, aldus Rabobank. Ook wordt waarschijnlijk aan houders van achtergestelde leningen gevraagd een bijdrage te leveren.

Rabobank heeft een reduce-advies voor SNS Reaal en een koersdoel van 0,60 euro. Maandag om 9.12 uur stond het aandeel 8,3 procent hoger op 0,85 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen