ANP6 jul '13 04:04Aangepast op 6 jul '13 10:56

Politie lost schoten bij dollemansrit

ANP
ANP

FRANEKER (ANP) - Twee Friese broers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens een achtervolging met hun auto een agent verwond en een paar politieauto's geramd. De politie moest op de auto schieten om deze te laten stoppen en arresteerde de twee. Dat heeft de politie laten weten.

De 26-jarige man uit Leeuwarden en de 27-jarige man uit Schalsum waren eerder die avond in Franeker, bij de ex-echtgenote van de oudste broer. De man, die een gebiedsverbod heeft voor de omgeving waar zijn ex woont, bedreigde haar. Het duo ging er daarna vandoor in een auto. Even later kreeg de politie een melding dat dezelfde mannen bij een tankstation hadden getankt zonder te betalen.

Toen politieagenten de auto in het vizier kregen gaven zij de bestuurder een stopteken maar die gaf daaraan geen gehoor, waarna ze de achtervolging inzetten. Na te zijn klemgezet ramde het duo drie politieauto's in een poging om weg te komen. Eerder al reden de mannen over de voet van een politieagent.

Agenten schoten op de banden van de auto om het tweetal tot stoppen te brengen. Dat lukte ze uiteindelijk op de E10, even buiten Leeuwarden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen