ANP20 dec '12 14:56Aangepast op 20 dec '12 15:11

Peugeot sluit akkoord over herfinanciering

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse autofabrikant PSA Peugeot Citroën heeft overeenstemming bereikt met 20 banken over een herfinanciering van schulden ter waarde van 11,5 miljard euro. Dat heeft financieel topman Jean-Baptiste de Chatillon donderdag gezegd.

De onderhandelingen zijn volgens Chatillon deze week afgerond; alleen de handtekeningen moeten nog worden gezet. Dat zal begin januari gebeuren, zei de bestuurder. Peugeot heeft het geld nodig ter versterking van zijn financiële divisie, die autoleningen verstrekt.

Eind oktober werd al bekend dat de Franse staat tot een bedrag van 7 miljard euro garant staat voor nieuwe leningen die Peugeot afsluit. In ruil daarvoor heeft het bedrijf moeten beloven dat het banenverlies in Frankrijk beperkt zal blijven. Ook mag het voorlopig geen dividend uitkeren aan aandeelhouders of bonussen aan bestuurders.

Peugeot, de op een na grootste Europese autobouwer (achter Volkswagen), heeft zwaar te lijden onder de sterk dalende verkopen in Europa. Het bedrijf wil meer dan 10.000 banen schrappen om de kosten omlaag te brengen, maar zal daarover eerst met de Franse overheid moeten overleggen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen