ANP5 jun '13 17:19

Docu Rijksmuseum beste tv-programma 2012

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM (ANP) - Een vakjury van vooraanstaande tv-critici heeft de documentaireserie Het nieuwe Rijksmuseum (Oeke Hoogendijk, NTR) verkozen tot beste Nederlandse tv-programma van 2012.

ANP
ANP

HILVERSUM (ANP) - Een vakjury van vooraanstaande tv-critici heeft de documentaireserie Het nieuwe Rijksmuseum (Oeke Hoogendijk, NTR) verkozen tot beste Nederlandse tv-programma van 2012. De makers namen woensdagmiddag in poppodium De Vorstin in Hilversum de bijbehorende Zilveren Nipkowschijf in ontvangst. Zij versloegen de andere twee kanshebbers Moeder, ik wil bij de revue (Omroep MAX) en Volgens Robert (VARA).

De Zilveren Reissmicrofoon voor beste radioprogramma ging naar Plots van de VPRO. Ook Bureau Buitenland (VPRO) en 538-dj Edwin Evers waren in de race.

Voor het eerst in zijn 52-jarig bestaan bracht Stichting Nipkow voor de prijsuitreiking een lijst met genomineerden naar buiten. De vakjury, die dit jaar bestond uit onder anderen Hans Beerekamp (NRC Handelsblad), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Christjan Knijff (Het Parool), kwam woensdagmiddag bijeen om een definitieve keuze te maken.

Eervolle vermeldingen

Eerder werd al bekend dat de jury eervolle vermeldingen toekent aan de tv-documentaire De baby van de Joodse Omroep, jeugdserie Welkom in de Gouden Eeuw van de NTR en aan Radio 6-dj Jaap Boots.

Vorig jaar won het programma O'Hanlons Helden (VPRO) de Zilveren Nipkowschijf. De Zilveren Reissmicrofoon ging toen naar het 3FM-programma Giel! van Giel Beelen.

Gerelateerde artikelen