ANP5 aug '13 10:03

'Deutsche Bank verzaakt zorgplicht'

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - Nederlandse klanten van Deutsche Bank (DB) die een brief hebben gekregen waarin de bank het opzeggen van hun kredieten aankondigt, kunnen hier het beste bij de rechter bezwaar tegen maken.

ZWOLLE (ANP) - Nederlandse klanten van Deutsche Bank (DB) die een brief hebben gekregen waarin de bank het opzeggen van hun kredieten aankondigt, kunnen hier het beste bij de rechter bezwaar tegen maken. De bank verzaakt zijn zorgplicht, zegt Harm Wiegersma, oprichter van de Stichting Meldpunt Klachten Deutsche Bank, maandag.

Het betreft voornamelijk boeren, vissers en andere mkb'ers, die voorheen bankierden bij ABN Amro. Onder druk van Brussel moest die bank deze klanten in 2009 afstaan aan de Deutsche Bank. Van 18.000 van hen wil DB nu af omdat die klanten meer geld zouden kosten dan ze opleveren.

Voor velen dreigt een financiële strop, stelt Wiegersma. ,,Ze lopen tegen extra kosten aan doordat ze verplicht naar een andere bank moeten overstappen. En sommigen kunnen niet bij een andere bank terecht omdat geen enkele bank hen wil nemen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen