ANP30 jul '13 07:53Aangepast op 30 jul '13 08:54

Winst Deutsche Bank gehalveerd

Auteur: ANP Nieuws

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank heeft de winst in het tweede kwartaal bijna zien halveren ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

EPA
EPA

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank heeft de winst in het tweede kwartaal bijna zien halveren ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam onder meer door forse voorzieningen die de bank heeft genomen voor de mogelijke kosten van rechtszaken, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend. Onder de streep bleef 334 miljoen euro over, tegen 656 miljoen euro een jaar eerder.

Deutsche Bank is verwikkeld in een aantal juridische procedures waarvan de kosten flink kunnen oplopen. Te denken valt aan de verkoop van aan de hypotheekmarkt gerelateerde beleggingsproducten in de Verenigde Staten en aan het fraudeschandaal rond het Libor-rentetarief. Het heeft daarvoor nu 3 miljard euro in reserve, tegen 2,4 miljard euro een jaar eerder.

De totale inkomsten namen met ruim 2 procent toe tot 8,2 miljard euro. Waar met name Amerikaanse branchegenoten het afgelopen kwartaal profiteerden van betere resultaten uit de zakelijke markt, was dat bij Deutsche Bank veel minder het geval. De inkomsten bij de investeringstak stegen met 9 procent tot 3,7 miljard euro. Bij banken als Goldman Sachs, Citigroup en Bank of America gingen die baten gemiddeld met bijna een kwart omhoog.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen