ANP8 mrt '13 19:41

Wall Street klimt verder

EPA
EPA

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York noteerden vrijdag in de middaghandel hoger. De Dow-Jonesindex bleef voortborduren op het record dat dinsdag werd gevestigd. Ook de bredere S&P 500 koerst richting het hoogste slotniveau ooit. De stemming werd gesteund door zeer sterke cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

De Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handelsdag 0,3 procent hoger op 14.371 punten. De brede S&P 500 klom ook 0,3 procent tot 1548 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 3239 punten.

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in februari fors sterker toegenomen dan verwacht. Er kwamen, buiten de agrarische sector, 236.000 nieuwe banen bij. Economen rekenden gemiddeld op 165.000 banen. De werkloosheid in de VS daalde vorige maand tot 7,7 procent van de beroepsbevolking, van 7,9 procent in januari. Economen dachten dat het werkloosheidscijfer niet zou veranderen.

Financiële fondsen

McDonalds koerste 1,6 procent hoger, nadat de fastfoodketen een meevallende daling in de verkoopcijfers over januari bekendmaakte.

Financiële fondsen deden het vrijdag minder goed, nadat ze de afgelopen dagen juist waren gestegen in de aanloop naar de uitslag van een stresstest van de Federal Reserve. Hoewel ze de test doorstonden, gingen de aandelen van Morgan Stanley, Bank of America, JPMorgan en Goldman Sachs vrijdag tussen de 1 en 2,6 omlaag. Citigroup, die het beste uit de test kwam, steeg 2,5 procent.

De euro noteerde een stand van 1,2990 dollar, gelijk aan de stand rond het slot van de Europese beurzen. De Amerikaanse olieprijs daalde 0,1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen