ANP5 mrt '13 11:34

Robert M. verklaart weer frank en vrij

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, heeft zich dinsdag wederom bereid getoond frank en vrij te verklaren over de ontwikkeling van zijn seksuele voorkeur voor (zeer) jonge kinderen. M. staat vanaf dinsdag in hoger beroep terecht voor het - vaak ernstig - misbruiken van 67 kinderen.

Het hof heeft 10 dagen uitgetrokken voor het proces. Dinsdag is gereserveerd voor de feitenbehandeling en het verhoor van de 29-jarige M. Voorzitter Helma Tilleman zei dat het niet de bedoeling is om alles wat vorig jaar al bij de rechtbank is besproken, opnieuw te doen. Het hof heeft nog tal van vragen die destijds niet aan de orde zijn gekomen. De rechtbank veroordeelde M. vorig jaar tot 18 jaar cel en tbs.

M. is dinsdag in pak naar de zitting gekomen. Hij verklaarde bij zijn eerder afgelegde bekentenissen te blijven. In het vooronderzoek is M. in totaal 225 uur verhoord. Hij heeft veel van het misbruik tot in de kleinste details opgebiecht. Voor het hof bleek hij, net als eerder bij de rechtbank, strijdbaar en erop gebrand uit te leggen hoe zijn geaardheid zich heeft ontwikkeld. De nu 29-jarige M., geboren en opgegroeid in Letland, kwam er in zijn vroege puberteit achter dat hij seksuele gevoelens had voor heel jonge kinderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen