ANP31 jul '13 07:41Aangepast op 31 jul '13 08:45

Minder winst voor BNP Paribas

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse bank BNP Paribas heeft in het tweede kwartaal 4,7 procent minder winst behaald.

EPA
EPA

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse bank BNP Paribas heeft in het tweede kwartaal 4,7 procent minder winst behaald. De bank wijt de winstdaling aan de economische crisis en een toename van de voorzieningen op slechte leningen. De grootste Franse bank maakte het resultaat over het tweede kwartaal woensdag bekend.

De nettowinst daalde tot 1,76 miljard euro vergeleken met 1,85 miljard in het tweede kwartaal vorig jaar. De inkomsten kwamen 1,8 procent lager uit op 9,92 miljard euro, terwijl de bedrijfslasten daalden met 0,7 procent.

BNP Paribas breidt zijn activiteiten in Duitsland en Azië verder uit, terwijl de economische teruggang in de belangrijkste Europese markten op de groei drukt. De bank reserveerde in het tweede kwartaal 1,1 miljard euro voor verliezen op leningen, een stijging van 30 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De bank, onder leiding van topman Jean-Laurent Bonnafe, is dit jaar begonnen met een besparingsplan dat de kosten met 2 miljard euro moet terugbrengen in 2015. De Franse bank heeft ,,een ijzersterke balans, gecombineerd met een hoge solvabiliteit en aanzienlijke reserves'', zei Bonnafe in een verklaring.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen