ANP8 aug '13 08:04Aangepast op 8 aug '13 08:51

Simac waarschuwt voor tweede halfjaar

Auteur: ANP Nieuws

VELDHOVEN (AFN) - Simac Techniek verwacht dat de moeilijke economische omstandigheden zich in de tweede helft van het jaar zullen doorzetten.

VELDHOVEN (AFN) - Simac Techniek verwacht dat de moeilijke economische omstandigheden zich in de tweede helft van het jaar zullen doorzetten. Dat zal een drukkend effect hebben op de resultaten, zo meldde Simac donderdag in een tussentijds handelsbericht over de eerste jaarhelft.

,,Hierdoor is terughoudendheid op zijn plaats'', zo constateerde de onderneming, die aangaf dat de marges in de eerste 6 maanden van het jaar onder druk stonden. Een concreet vooruitzicht voor de resultaten over heel 2013 werd desondanks niet gegeven.

Simac zag de omzet in het eerste halfjaar met 4 procent toenemen tot 85,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat dikte met 26 procent aan tot 1,5 miljoen euro. Dat kwam onder meer door de verkoop van de werkmaatschappij Simac Business Applications. Simac zag de winst stijgen tot 1,4 miljoen euro, van 1,2 miljoen euro in de eerste 6 maanden van 2012.

Simac Retail

Simac constateert bij Simac Retail de druk van klanten in de sector. Vooral bij non-food hebben winkels en winkelketens ,,het lastig'', aldus het bedrijf. Het resultaat van Retail is echter positief. Bij Simac Phobos verwacht Simac dat bezetting en resultaat in de tweede helft van 2013 en 2014 ,,geleidelijk'' zullen verbeteren.

Bij het onderdeel ICT Infrastructuren wist het bedrijf in België het marktaandeel in de overheidssector te vergroten. Wel voelde Simac België druk op de marges vanwege de economische situatie. Ook in Luxemburg was de marktsituatie ,,moeizaam'', onder meer door de lage investeringsbereidheid bij banken.

Het Simac-onderdeel Electronics blijft volgens het bedrijf ,,uitstekend presteren''. Daarbij merkt de onderneming wel op dat de orderportefeuille bij Electronics ,,altijd een korte looptijd heeft'', waardoor het beperkt mogelijk is om verwachtingen voor de langere termijn te doen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen