ANP26 jan '13 08:56Aangepast op 26 jan '13 13:05

BlackRock neemt aandeel in Twitter

SAN FRANCISCO (AFN) - De grootse vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, neemt een aandeel in de sociale mediagigant Twitter. BlackRock neemt een aandeel van 80 miljoen dollar (bijna 62 miljoen euro) in het internetmedium. De waarde van Twitter wordt nu geschat op 9 miljard dollar (6,66 miljard euro). BlackRock koopt aandelen van werknemers van Twitter. Honderden medewerkers, onder wie velen van het eerste uur die voor 2009 in dienst kwamen, kunnen hun aandeel via deze deal van de hand doen.

Twitter werd in 2006 in San Francisco gelanceerd. In december waren er ongeveer 200 miljoen gebruikers. Donderdag maakte Twitter het verzenden van video's mogelijk. De afgelopen twee jaar heeft Twitter veel adverteerders binnengehaald. Twitter is niet op de beurs genoteerd en de waarde van het bedrijf is daarom moeilijk vast te stellen. De toegekende waarde van 9 miljard dollar zou ongeveer 10 procent meer zijn dan die uit de herfst van 2011.

De opwaardering van de geschatte waarde is opmerkelijk in de Amerikaanse techniek'- en communicatiewereld waar het niet allemaal meer rozengeur en maneschijn is. Het technologieconcern Apple heeft meer dan een derde van zijn waarde verloren in 4 maanden tijd. Vrijdag stond Apple zijn toppositie als meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf af aan ExxonMobil.

Gerelateerde artikelen