ANP1 feb '13 13:26

Terreurverdachte 'Syrië' op borgtocht vrij

DEN HAAG (ANP) - Een 33-jarige terreurverdachte die in november in Rotterdam werd opgepakt omdat hij volgens justitie zou willen deelnemen aan de gewelddadige jihad in Syrië, is vrijdag op borgtocht vrijgekomen. De man moest de waarborgsom betalen om het risico te beperken dat hij zou vluchten. Dat heeft een woordvoerster van het gerechtshof in Den Haag vrijdag desgevraagd aan het ANP bevestigd. Ook een tweede verdachte (22) mag op borgtocht de gevangenis verlaten, maar hij kon het geldbedrag van 10.000 euro niet ophoesten en zit dus nog vast.

Het drietal werd aangehouden nadat de geheime dienst AIVD een ambtsbericht verstuurde. Volgens justitie waren voor twee van de drie mannen de tickets al geboekt. Zij zouden vanaf Brussel naar Turkije hebben willen vliegen. Eerder hadden de drie verdachten al tickets besproken voor een vlucht naar Turkije, met een aansluitende vlucht naar Oost-Turkije. Maar die reis zou zijn geannuleerd.

De derde verdachte, een 23-jarige Irakees die geldt als hoofdverdachte, heeft tot dusver geen poging gedaan op vrije voeten te komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen