ANP11 jun '13 19:18

White terug als ploegleider GreenEdge

Auteur: ANP Nieuws

SYDNEY (ANP) - De directie van de wielerploeg van Orica-GreenEdge heeft voormalig dopingzondaar Matt White in genade aangenomen.

ANP
ANP

SYDNEY (ANP) - De directie van de wielerploeg van Orica-GreenEdge heeft voormalig dopingzondaar Matt White in genade aangenomen. De Australiër gaat bij zijn oude werkgever weer aan de slag als ploegleider.

De 39-jarige Australiër legde in oktober vorig jaar zijn functie voorlopig neer nadat hij een bekentenis had afgelegd over zijn dopingverleden bij US Postal, de voormalige ploeg van de eveneens ontmaskerde wielerheld Lance Armstrong. Ook beëindigde hij zijn werkzaamheden bij de Australische wielerbond. White werd uiteindelijk in beide gevallen ontslagen.

Volgens de leiding van Orica-GreenEdge is inmiddels aan alle formaliteiten voldaan betreffende het antidopingbeleid in en rond de ploeg en heeft ook White zijn (morele) verplichtingen uitgevoerd. Daardoor kan de oud-wielrenner, die in 2007 zijn actieve loopbaan bij Discovery Channel afsloot, terugkeren in een leidinggevende functie bij de Australische wielerploeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen