ANP9 apr '13 08:17

Nikkei eindigt vlak

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is dinsdag vlak geëindigd. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinsten in de afgelopen 4 handelsdagen en hielden hun blik gricht op Noord-Korea. Japan heeft anti-raketinstallaties in stelling gebracht rond Tokio als reactie op de dreiging van een Noord-Koreaanse aanval. De Nikkei sloot onveranderd op 13.192,35 punten.

De meeste Japanse exporteurs bleven wel profiteren van de goedkopere Japanse yen. Elektronicaconcerns Canon en TDK klommen 2,1 en 4,3 procent. Motorenmaker Suzuki steeg ruim 3 en camerafabrikant Olympus won bijna 3 procent.

De andere aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen omhoog. De stemming werd gesteund door een solide start van het kwartaalcijferseizoen in de Verenigde Staten en een milder dan verwacht Chinees inflatiecijfer. De All Ordinaries in Sydney sloot 1,3 procent hoger en in Hongkong won de Hang Seng-index 1,1 procent. In Seoul klom de Kospi 0,1 procent.

In China steeg de Shanghai Composite 0,7 procent. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de inflatie in het land in maart is uitgekomen op 2,1 procent op jaarbasis. Economen hadden gerekend op een gemiddelde stijging van het prijspeil met 2,5 procent. In februari bedroeg de inflatie in China nog 3,2 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen