ANP10 apr '13 15:07

‘Wall Street opent hoger’

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York beginnen woensdag waarschijnlijk licht hoger. De stemming wordt gesteund door een sterke importgroei in China. Beleggers kijken daarnaast uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed).

De vergaderingsnotulen van de Fed zullen om 20.00 uur (Nederlandse tijd) worden vrijgegeven. De markt zal vooral letten op indicaties over mogelijke plannen voor het terugschroeven van de aankopen van obligaties door de Amerikaanse centrale bank.

De Amerikaanse regering kwam woensdag met een begrotingsvoorstel waardoor het overheidstekort de komende 3 jaar scherp daalt door onder meer bezuinigingen en hogere belastingen voor de allerrijksten. In plaats van automatische besparingen waarbij over de hele linie de overheidsuitgaven zouden worden teruggeschroefd, voorziet het plan in meer gerichte bezuinigingen.

Facebook

Het aandeel Facebook stijgt 2 procent in de voorbeurshandel. De Amerikaanse automaker General Motors (GM) liet weten reclame te maken voor een nieuwe Chevrolet op de mobiele versie van de socialenetwerksite. Een jaar geleden besloot GM nog te stoppen met adverteren op Facebook omdat dit weinig effectief zou zijn.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,2 en 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. In New York sloten de aandelenbeurzen dinsdag met winst. Een stevige daling van de inflatie in China, en de groeiende kans op verdere stimuleringsmaatregelen voor de Chinese economie, gaf de handel steun. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 14.673,46 punten. De Amerikaanse hoofdindex sloot daarmee op een nieuw recordniveau.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen