ANP29 jul '13 09:47

'TNT Express handhaaft outlook'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De prognoses van TNT Express voor de rest van het jaar wijken niet af van eerder geuite voorspellingen.

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De prognoses van TNT Express voor de rest van het jaar wijken niet af van eerder geuite voorspellingen. Dat stelden analisten van Rabobank maandag.

TNT Express paste zijn rapportage over het tweede kwartaal aan de nieuwe indeling van zijn divisies aan. Dit veranderde volgens Rabo uiteindelijk weinig aan de outlook. Voor Europa wordt een daling van de ebit voorzien. De Aziatische markt doet het naar verwachting dit jaar beter da in 2013., terwijl het in Australië en Nieuw-Zeeland minder zal gaan dan vorig jaar. De nieuwe rapportage leidde wel tot bijna 350 miljoen euro aan afschrijvingen op bezittingen.

Het afnemende verlies in Brazilië is volgens de analisten goed nieuws in het kader van de verkoop van die activiteiten. De ebit van het afgelopen kwartaal lag in lijn met de verwachtingen van Rabo, dat een hold-advies hanteert voor het aandeel TNT.

ING

Ook ING ziet geen belangrijke wijzigingen in de outlook. Analist Marc Zwartsenburg gaf verder aan dat het besparingsprogramma op koers ligt.

TNT Express noteerde maandag om 9.35 uur 5 procent in de min op 5,84 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen