ANP18 feb '13 23:04Aangepast op 18 feb '13 23:50

Overval op vliegtuig op Brussels Airport

Archiefbeeld van goud. ANP
Archiefbeeld van goud. ANP

BRUSSEL (ANP) - Een vliegtuig op de luchthaven van Brussel in Zaventem is maandagavond overvallen door acht zwaarbewapende overvallers. Volgens de Belgische televisiezender VTM waren ze uit op een waardetransport, goud en diamanten, van de internationale firma Brink's. Het Brusselse parket bevestigde alleen dat er een overval is gepleegd, meldde het persbureau Belga. Dinsdagochtend geeft het parket meer uitleg.

Brussels Airport bevestigde de overval en zei dat de daders waardevolle goederen hebben meegenomen. De gewapende mannen pleegden rond 20 uur met volautomatische geweren een overval op een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss, dat volgens persbureau Belga klaarstond om naar Zürich te vliegen.

Volgens de luchthaven reden ze met twee auto's het terrein op, dwars door een omheining. Er werden geen schoten gelost en niemand raakte gewond. De overval duurde enkele minuten en onmiddellijk daarna verlieten ze het luchthaventerrein weer via de beschadigde omheining. Een van de vluchtauto's werd later op de avond uitgebrand teruggevonden in Zellik, meldde de lokale politie. Getuigen zagen de inzittenden overstappen in een andere wagen. Het tweede voertuig is nog spoorloos.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen