ANP2 jan '13 16:57

Forse stijging gebruik OV-chipkaart

AMERSFOORT (AFN) - Nederlanders maken steeds meer gebruik van de OV-chipkaart. In 2012 zijn in totaal bijna 1,8 miljard transacties verwerkt. Dit is een stijging van 36,9 procent ten opzichte van 2011, toen het totale aantal 1,3 miljard bedroeg. Dat maakte Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de chipkaart, woensdag bekend.

Sinds de start van het systeem in 2005 zijn tot nu toe al 4,4 miljard transacties gedaan. Daaronder verstaat TLS onder meer het in- en uitchecken en het opladen van saldo en 'reisproducten' bij oplaadautomaten.

Inmiddels zijn in Nederland 16 miljoen OV-chipkaarten geproduceerd. Hiervan zijn er 12,6 miljoen actief. Wekelijks vinden gemiddeld ruim 41 miljoen transacties plaats met zo'n 2,8 miljoen verschillende kaarten.

Uit de cijfers van TLS blijkt verder dat bij meer dan 1,1 miljoen OV-chipkaarten gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid van 'automatisch opladen', zodat deze reizigers altijd voldoende saldo hebben om te reizen. Het aantal kaarthouders dat zich heeft aangemeld op de internetservice Mijn OV-chipkaart, waardoor zij hun online transactieoverzicht kunnen inzien, bedraagt ruim 1,6 miljoen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen