ANP2 feb '13 21:59

Heracles geeft voorsprong laat weg

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

KERKRADE (ANP) - In een duel met een bijzonder open karakter én wisselende kansen hebben Roda JC en Heracles Almelo gelijk gespeeld. Het werd zaterdag 3-3. De aantrekkelijke ontmoeting had eigenlijk ook wel in 5-5 kunnen en mogen eindigen. Frappant was dat de Limburgers in extra tijd door een eigen Almelose treffer het punt haalden.

Na 27 seconden was het al 1-0 voor Roda. Sanharib Malki scoorde, voor de 10e keer dit seizoen, na een voorzet van Laurent Delorge. De actie werd ingeleid door een blunder van Everton, die de bal zomaar inleverde. Het was het op drie na snelste doelpunt van dit seizoen. Het snelste (13 seconden) staat ook op naam van de Limburgers, onlangs gemaakt tegen NEC.

Hoewel Heracles de afgelopen transferperiode met het vertrek van Willie Overtoom en Samuel Armenteros in aanvallend opzicht veel inleverde, ging het elftal van trainer Peter Bosz na de tegenslag onbevangen ten aanval. Dat leidde tot een paar aardige kansen én, na een kwartier, tot de gelijkmaker. Marko Vejinovic kopte heel fraai in na een voorzet van Dario Vujicevic.

Hupperts

Roda, dat al na 16 minuten aanvaller Guus Hupperts aangeslagen zag uitvallen, hield het moeilijk. Na ruim 20 minuten leek Heracles op voorsprong te komen, nadat Thomas Bruns na een voorzet van Lerin Duarte inkopte. Via twee keer de paal in hele en halve ingrepen van de verdedigers Bart Biemans en Danilo bleef de bal op wonderbaarlijke wijze voor de lijn.

De Almeloërs, die de afgelopen week in de beker van PEC Zwolle verloren en daarvoor in de competitie flink waren afgestraft door PSV, gingen door. Uit een voorzet van Christian Dorda nam Ninos Gouriye de bal ineens op de schoen. Doelman Filip Kurto zag de bal vervolgens de bovenhoek invliegen. Voor Gouriye was het de 8e treffer van het seizoen.

Eigen treffer Dorda

Meteen na de hervatting kwam Heracles op 3-1. Via het been van een tegenstander scoorde Vujicevic, met zijn eerste treffer sinds april 2011. Destijds maakte hij er één voor VVV tegen FC Groningen. Hij was vaak geblesseerd.

Daarmee was het niet gedaan. In de 57e minuut zorgde Danilo ervoor dat de spanning (2-3) terug kwam. In de voorbereiding was bij de treffer ook de ingevallen aanwinst Frank Demouge betrokken. In de extra tijd werd het nog 3-3, door een eigen treffer van Dorda.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen